Gezichtsverzorging

GezichtVaak wordt je van alle kanten bestookt met adviezen hoe je het beste je gezicht kunt verzorgen. Je ziet door de bomen het bos niet meer en weet je niet wat je moet geloven en wat net niet. Onze tip: laat je adviseren door een goede schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt.

Wij zetten  voor jou alvast enkele feiten en fabels op een rij...

Feit

Stress veroorzaakt rimpels

Collageen is de stof die ervoor zorgt dat je huid er mooi en jong uitziet. In een stressperiode maakt je lichaam een stof aan die collageen afbreekt. Hoe meer stress, hoe minder collageen en hoe minder collageen, hoe meer rimpels.

Fabel

Je gezicht wassen met koud water doet wonderen voor je huid

Het doet eigenlijk helemaal niks met je huid, behalve verfrissen.

Fabel

Crèmes maken de ontstekingen in je huid alleen maar erger

Middeltjes tegen onzuiverheden drogen de huid uit, dus je huid heeft de crème juist nodig om te kunnen herstellen. Om er zeker van te zijn dat het je puistjes en onzuiverheden niet erger maakt, zoek dan naar de term 'noncomedogenic' op de verpakking van je smeersel. Crèmes die olievrij zijn ook zeker niet schadelijk.

Fabel

Haar in je gezicht scheren, zorgt ervoor dat het dikker terugkomt

Als je haartjes in je gezicht scheert, groeien ze achteraf tegelijk terug. Daardoor lijkt het of het er meer zijn.

Feit

Maskertjes zijn goed voor je huid

Door het gebruik van een maskertje, wordt je huid gezonder, zal ze meer stralen en bovendien lekker ruiken. Let op: De frequentie is afhankelijk van het soort masker. Een erg voedend masker kun je beter niet vaker dan één keer per week toepassen, terwijl een zuiverend masker best twee keer per week kan worden gebruikt. Informeer bij twijfel bij je schoonheidsspecialiste.

 

Feit

Je mag make-up en verzorgingsproducten niet te lang bewaren

Elk product heeft een houdbaarheidsdatum! Kijk dus goed op de verpakking voor je een crème gebruikt die je na 3 jaar terugvindt in je rommelkast. Mascara is maximaal 3 maanden houdbaar, een oogpotlood en oogschaduw kan je 2 jaar blijven gebruiken, foundation blijft ongeveer een jaar tot anderhalf jaar houdbaar, een concealer heeft een houdbaarheid van 1 jaar, gezichtspoeder of blushpoeder blijft maximaal 2 jaar houdbaar, net zoals een lippenstift. Op de meeste verpakkingen staat een pictogram dat een open potje voorstelt en een cijfer gevolgd door de letter M. Dat cijfer staat voor de periode waarbinnen de cosmetica bij voorkeur gebruikt moet worden als het potje of flesje eenmaal geopend is. De m staat voor 'maand'.