Haar

Blond

 

Wanneer je haarproblemen hebt, kun je beter geen goedkope haarverzorgingsmiddelen gebruiken. Het is uiteraard niet zo dat duurdere producten altijd beter zijn, daarom moet je je goed voor laten lichten. Je kunt o.a. vaak onderzoeken van de consumentenbond raadplegen. Goede producten zijn vaak beter voor je gezondheid en de gezondheid van je haar. Haar dat zich buiten de hoofdhuid bevindt, heeft geen levende binding met het lichaam. Het bestaat uit afgestorven en verhoornde cellen en staat niet in verbinding met het lichaam. Het haar kan met speciale middelen zijn elasticiteit behouden. Het is ook erg belangrijk om een gevarieerde vitamine- en mineraalrijke voeding te hebben. Deze bouwstoffen worden door het bloed naar de haarwortels vervoerd en zorgen voor gezonde haarwortels en haren. (Bron: www.haarstichting.nl)

 

Zelf je haar kleuren

Zelf je haar kleuren is een goed alternatief voor de kapper. Je kunt dit zelf doen voor de spiegel, maar als je het door een vriend(in) laat doen, weet je zeker dat je geen plukjes vergeet.

Wij geven de voorkeur aan een natuurlijke haarkleuring zonder ammoniak en met een minimum aan waterstofperoxide, zoals Herbatint. Door de unieke samenstelling verft Herbatint het haar zonder hieraan schade toe te brengen, wat resulteert in een natuurlijke subtiele kleur die er niet alleen goed uitziet, maar ook in haar wat goed aanvoelt. De Aloë Vera in Herbatint voorkomt irritatie van het haar en de hoofdhuid en verzorgt het haar vanaf de wortel.

 Red head

 

Fabel

Mensen met roos wassen hun haar niet vaak genoeg

Je hoofdhuid stoot altijd dode huidcellen af, dat is normaal. Als je hoofdhuid in goede conditie is, is deze celvernieuwing niet zichtbaar. Het gaat pas mis wanneer de microscopische schimmel 'Malassezia' (die behoort tot de normale hoofdhuidflora) overactief wordt. Dan zie je ineens honderden, zelfs duizenden schilfers en spreken we over roos. Troost je, meer dan de helft van de bevolking krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken. Gelukkig zijn er speciale producten op de markt waarmee je roos kunt verhelpen. Wil je dit niet, probeer bij het wassen zo weinig de hoofdhuid te stimuleren door niet met je vingers op je hoofd te ‘duwen’, maar alleen het haar te wassen.

Fabel

Als je je haar regelmatig laat knippen, groeit het sneller

Helaas, zo werkt het niet. Je hoofdhaar groeit van binnenuit en die groei kun je alleen inwendig beïnvloeden. Factoren als voeding, stress en hormonen kunnen dus wél invloed hebben op je haargroei. Natuurlijk oogt je haar voller en gezonder als je af en toe de puntjes laat bijknippen. En wil je je haar optimaal beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf, gebruik dan hydraterende producten die een beschermend laagje achterlaten op je ruwe haarpunten.

Feit

Als je vet haar hebt, moet je minder shampoo gebruiken

Wordt jouw haar snel vet? Was je haar dan regelmatig, maar gebruik vooral niet te veel shampoo. Een hoeveelheid zo groot als een walnoot is voldoende, ook als je lang haar hebt. Breng de shampoo alleen aan op de hoofdhuid. De rest van je haar wordt vanzelf schoon als je het uitspoelt. Trouwens, wat voor haartype je ook hebt, het is nooit goed om teveel shampoo te gebruiken.

Fabel

Vaak borstelen laat je haar glanzen

Bespaar je de moeite. Krachtig borstelen of kammen beschadigt de haarschubben. Daardoor wordt het haar poreus en gaat het makkelijk splijten. Daarnaast wordt je hoofdhuid door al dat borstelen te veel gestimuleerd en krijg je sneller vet haar. Borstel en kam je haren dus niet meer dan nodig, en zéker niet wanneer je haar nog maar net is gewassen. Nat haar is nog kwetsbaarder dan droog haar.