Lichaam

Body lindHoe beter de vitale functies van je lichaam en huid functioneren, des te mooier en gezonder je huid er uit zal zien.

Uiterlijke verzorging:
Verzorgingsproducten met natuurlijk regenererende ingrediënten zoals plantaardige oliën, aloe vera en echinacea hebben de voorkeur. Het lichaam krijgt een tedere en mild uitgebalanceerde vochttoevoegende verzorging en het bindweefsel herwint aan vitaliteit. De huidfuncties functioneren als geheel effectief beter.

Vergeet bij het verzorgen van je huid, ook je handen en voeten niet. In de vakhandel zijn goede verzorgende crèmes verkrijgbaar die helpen bij droge, ruwe en schrale handen. Ook voor je voeten kan een goede crème helpen om de voethuid zacht en soepel te maken en je voeten te verfrissen.

Voedingssupplementen: 
Soms heeft je lichaam en levensstijl behoefte aan net dat beetje extra. Maar een sporter op oudere heeft een andere behoefte aan extra voedingsstoffen dan kinderen of pubers. Tegenwoordig zijn er voedingssupplementen verkrijgbaar die dankzij de hoogwaardige samenstelling precies zijn afgestemd op wat jouw lichaam nodig heeft.

Huidproblemen:
In Nederland lijden 6 tot 8 miljoen mensen aan huidproblemen.
Heb je last van huidproblemen, zoals Atopische dermatitis, Eczeem, Psoriasis of Rosacea, dan zijn de ingrediënten in gewone cosmetica meestal niet geschikt. Raadpleeg in dat geval je huisarts. De medicatie via je huisarts kan eventueel wel gecombineerd worden met ondersteunende natuurlijke dermatologische cosmetica. Maar ook dan geldt om deze alleen te gebruiken in overleg met de huisarts.

Veel onderzoeken tonen aan wat goed is voor je huid, maar soms krijgen we zoveel informatie dat we niet meer weten wat nou betrouwbaar is. Op verpakkingen, in magazines, op websites, en in de drogist worden vaak tegenstrijdige berichten gegeven.Hieronder wat feiten en fabels op een rijtje.

 

Fabel

Ik heb een donkere huid dus ik hoef mezelf niet in te smeren met zonnebrandcrème

Donkere huidtypes, zoals Aziaten, Spanjaarden en Afrikanen zullen snel bruin worden en zelden verbranden. Dat wil echter niet zeggen dat hun huid door de zon niet verouderd of dat zij geen huidkanker kunnen krijgen! Hele donkere, zwarte huid heeft een natuurlijke SPF van ongeveer 13-16, en filtert daardoor 2x zoveel UV-stralen als een witte huid. Maar dat betekent niet dat deze mensen immuun zijn voor zonschade. Mensen met een donkere huid hebben echter wel vaak de instelling dat zij beschermd zijn (waarschijnlijk omdat ze niet verbranden). Maar, huid is huid, en zou altijd beschermd moeten worden.

Fabel

Goede genen = goede huid

Mijn oma en mijn moeder zien er jong uit voor hun leeftijd, dus ik heb geluk? Hoewel genen een rol spelen in huidveroudering, hebben externe factoren zoals leefstijl, stress, blootstelling aan zonlicht etcetera, veel meer invloed op de manier waarop we oud worden. Het is dus altijd belangrijk om gezond te leven en goed te zorgen voor je huid.

Feit

Je kunt het beste vroeg (vanaf 20 jaar) beginnen met een oogcrème

De huid rondom de ogen is het dunst, waardoor tekenen van huidveroudering daar als eerste zichtbaar zijn. Bovendien kan make-up en een gebrekkige UV-bescherming ervoor zorgen dat dit gebied extra gevoelig is voor huidveroudering. Het is daarom niet verkeerd om al vroeg te beginnen met een oogproduct. Breng het product aan met je ringvinger (die geeft de lichtste/meest subtiele aanraking) en maak cirkelende bewegingen richting je neus. Het is daarnaast belangrijk om niet teveel van een product te gebruiken. Gebruik ongeveer de hoeveelheid ter grootte van een rijstkorrel.

Fabel

Ik gebruik foundation met SPF, dus ik ben voldoende beschermd tegen de zon

De kleine hoeveelheid zonbescherming in een foundation is niet genoeg om jezelf te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Je zou ongeveer een theelepel van een zonbeschermingsproduct moeten aanbrengen op je gezicht en hals om de genoemde factor 30 bescherming te krijgen. Daarnaast is het belangrijk om jezelf, als je gedurende de dag wordt blootgesteld aan de zon, iedere 2 uur opnieuw in te smeren.

Fabel

Er is geen verschil tussen dag- en nachtcrème

Er is wel degelijk verschil tussen dag- en nachtcrème. Een dagcrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Een nachtcrème voedt en ondersteunt het herstelproces van de huid. Wel is het zo dat elke verzorging beter is dan geen verzorging.

?

Wat doe jij om je huid goed te verzorgen? Laat het ons weten via info@greenglamourtoday.nl